Добивът на петрол във Венецуела падна рязко заради проблемите с тока

Индустрията е пряко зависима от енергийните доставки, които са прекъснати вече 5-ти ден подред

Проблемите с електричеството във Венецуела доведоха до рязък спад в добива на петрол, съобщава Bloomberg, позовавайки се на високопоставен източник в министерството на петрола в страната.

В някои части на страната, производството е напълно спряно и петролните кладенци са затворени, защото индустрията е пряко зависима от енергийните доставки.

Производството на петрол в западната част на Венецуела е пострадало най-много, докато производството в някои части на речния басейн на река Ориноко продължава, твърдят източници от агенцията. Басейнът на река Ориноко представлява около 50% от цялото производство на петрол във Венецуела.

Източникът не добави подробности относно нивото на намаляване на производството, но обясни, че то е "значително".

Прекъсванията на електрозахранването във Венецуела продължават вече пети пореден ден, поради което много предприятия не работят.

Венецуелският министър на петрола Мануел Кеведо ще даде оценка на ситуацията в сектора тази седмица, каза източник.

Петролната индустрия във Венецуела изпитва огромни проблеми през последните години в условията на намаляващо производство, липса на инвестиции и отлив на специалисти. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: добив | петрол | електрозахранване | Венецуела

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини