Dow Jones изтри 115 пункта в една сесия

Видео стийминг гигантът Netflix публикува разочароващи отчети за третото тримесечие

Снимка: БТА
Вчера фондовите пазари изпратиха нова сесия на червена територия след като Wall Street Journal обяви, че е спряна работата по търговска сделка между САЩ и Китай заради ограниченията, наложени на Huawei, както и под натиска на излизащите незадоволителни финансови отчети на публичните компании за второто тримесечие на годината. Индексът на сините чипове Dow Jones се раздели със 115 пункта до 27 219 пункта, а широкият S&P 500 – с 0.6% до 2984. Технологичният Nasdaq отстъпи с 0.46 на сто. Междувременно книжата на Bank of America скочиха с 0.7%, след като кредиторът отчете по-добра от очакваната печалба благодарение на силното представяне на подразделението за банкиране на дребно.

След края на щатската сесия акциите на IBM скочиха с 3 процента, а след като видео стийминг гигантът Netflix публикува разочароващи отчети за третото тримесечие, акциите потънаха с над 10% надолу в часовете след борсовата сесия. Очакванията за нови 4.81 млн. абонати срещнаха 2.83 млн. реални нови потребители. Данните показват EPS от 60 цента при очаквани 56 цента. Въпреки слабото второ тримесечие, редица продължения на успешни продукции на компанията се очаква да дадат тласък на третото тримесечие. В края на деня еврото поскъпна с 0.14% спрямо долара до 1.1224 долара.

Междувременно петролът записа нов ден на значителни понижения: американският суров петрол поевтинява с 1.59% до 56.57 долара за барел, а европейският Брент – с 1.63 на сто до 63.33 долара за барел. Златото поскъпна с 1.47 на сто до 1426 долара, а среброто – с 2.66% до 15.95 долара за тройунция.

Акценти днес

Данни за продажбите на дребно – Великобритания

В четвъртък в 11:30 търговското министерство на Великобритания ще изнесе данни за продажбите на дребно, като прогнозите са те да не се изменят на месечна база през юни. На годишна база пък се очаква ръст спрямо предходния период – 2.6% спрямо 2.2%.

Инструмент на фокус - Volkswagen – Pref. Share

Акциите на концерна преминаха под възходящата тренд линия в средата на 2018 г. и оттогава насам се движат в рейндж в границите между 135-165 евро на акция. След пробива на 50-седмичната ЕМА котировките се насочиха към съпротивата, но през последните дни се бележи спад, което може да предизвика нов тест на пълзящата средна. Спад под 150 евро ще даде възможност за краткосрочна къса позиция с цел около 140 евро.

EUR/GBP

Седмичната графика на популярната валутна двойка ни показва силно възходящо движение през последните 11 седмици, като котировките се приближават до непробиваемата от септември 2017 г. съпротива около 0.9050. Предвид силния импулс от последните близо 3 месеца не изключваме възможността двойката да преодолее зоната на съпротива, което ще даде възможност за покупка с цел максиума от Q3 на 2017 г около 0.9250. Неуспех ще даде възможност за краткосрочна продажба с цел 50-седмичната средна ЕМА или стойности под 0.8800.

XAG/USD

Среброто записа поредна силна сесия вчера, като котировките за малко да успеят да преминат психологическия лимит при 16 долара за тройунция. Предвид, че това ниво не е пробивано от юни 2018 година сме склонни да смятаме, че пробив няма да бъде реализиран и ще има ново понижение, което ще даде възможност за печалби от къси позиции. 

S&P 500

Широкият индекс, определян като измерител на щатската икономика, докосна преди дни нови рекордни върхове, но през последните два дни отстъпи леко от тях и финишира под 3000 пункта. Спадът е нормален и очакваме дори да се задълбочи още малко, което може да се използва за покупка със средносрочен характер на по-изгодни цени. Сигнал за вход ще бъде следващо възходящо пресичане на Стохастик.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.

Източник: http://www.elana.net/bg/trading/index.html

Етикети: финансови пазари | Дау Джоунс | пазар на акции

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ