Dow Jones отбеляза шеста поредна седмица на ръст

И тази седмица ще продължи сезонът за публикуване на финансови отчети за последното тримесечие на 2018 г.

Последният ден за седмицата завърши с повишения на Уолстрийт, което подпомогна Dow Jones да отбележи шеста поредна печеливша седмица – най-дългата от ноември 2017 г. насам. S&P 500 завърши с около 2 пункта отгоре, а технологичният NASDAQ се раздели с четвърт процент до 7263 пункта, след като акциите на Amazon поевтиняха. Междувременно Бюрото по статистиката изнесе данни за броя на заетите в неселскостопанския сектор – 304 хил., което надмина значително очакванията на анализаторите за 170 хил.

В Европа инвеститорите бяха положително настроени както заради доброто състояние на американската икономика, така и заради положителните финансови отчети. В следствие немският DAX добави 0.07 на сто до 11180 пункта, френският САС – 0.53% до 5019, а британското FTSE – 0.74% до 7020. Въпреки това европейският банков индекс поведе загубите въпреки финансовите отчети. Deutsche bank обяви първата си целогодишна печалба за последните 4 години. Въпреки това акцията поевтиня с 0.6%. Междувременно очаквано инфлацията в еврозоната се е забавила до 1.4% през януари на фона на 1.6% през декември, отдалечавайки се от целта си.

На пазара на суровините европейският петрол поскъпна с 2.7% до 62.85 долара за барел, а щатският лек суров петрол – с 2.44% до 55.35 долара.

Акценти днес
   
Финансови отчети – Q4 2018

И тази седмица ще продължи сезонът за публикуване на финансови отчети за последното тримесечие на 2018 г. Днес данни ще публикува Alphabet, компанията-майка на Google. Репортите ще бъдат изнесени след края на щатската сесия, а очакванията на анализаторите са за приходи в размер на 38.92 млрд. долара и печалба на акция от 10.91 долара.

Китайска нова година

По случай предстоящата Китайска нова година Китай, Хонг Конг и Сингапур ще имат неработни дни, поради което и борсите ще останат затворени в периода 4-7 февруари. В платформата ELANA MetaTrader Hong Kong 50 Index Forward CFD  #HSI ще приключи търговията на 4 февруари по-рано, в 09:45 часа.

Инструмент на фокус - Spotify Technology SA
 
Музикалната компания се движеше добре до края на юли миналата година, след което влезе в стабилен низходящ канал със съпротива при 50-дневната средна. От средата на януари котировките успешно се задържат над нея, но все още не могат да преодолеят нивото при 140 долара при 38.2% от Корекцията на Фибоначи. За вход в позиция бихме препоръчали да се изчака потвърждение за посоката на движение, като сме по-склонни да очакваме поскъпване на акцията и потенциал за скок до 150 долара, където ще е и следващата съпротива.

GBP/JPY
 
Декември беше тежък за британския паунд покрай Брекзит, но от началото на годината лирата реализира завидно добро представяне спрямо редица валути. Има леко забавяне спрямо японската йена в последните дни, но очакваме то да бъде ограничено от 50-дневната средна, което от своя страна да даде тласък за пробив на горната граница на канала. За вход бихме препоръчали да се изчака потвърждение за отскачането от ЕМА.

Coffee
 
Ароматната суровина прави опити за повишаване на цената, като се движи около 50-периодната си средна ЕМА след значителното понижение през предходните 3 месеца. Стохастик дава индикации за понижение в котировките, като очакваме то да се докосне и потенциално да пробие пълзящата средна. Може да се влезе в къса позиция сега с цел 102 долара, след което да се направи нова покупка с прибиране на печалбите при 107-108 долара.

Australia 200
 
Изглежда австралийският индекс успешно се справя с възстановяването на загубите от края на миналата година. Котировките достигнаха нивото от ноември и се задържаха над 50-дневната средна след успешния пробив в началото на годината. Очакваме възходът да продължи, като покупка сега би била удачна, а целта – при 6000 долара, като може по-предпазливите инвеститори да приберат печалбите при 5950 пункта.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.

Източник: http://www.elana.net/bg/trading/index.html

Етикети: финансови пазари | Дау Джоунс | пазар на акции

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини