ДПС предлага 0 лева субсидия за партиите и нов модел на финансиране

Пеевски се застъпи за американски модел с отворено финансиране

10:03 12.06.2019
ДПС предлага смяна на модела на финансиране на партиите и нула лева субсидия. Това заяви пред журналисти в парламента народният представител от ПГ на ДПС Делян Пеевски. На въпрос дали ще подкрепят предложението на ГЕРБ субсидията за партиите да бъде намалена на един лев, Пеевски бе категоричен, че това би означавало фалит на партиите.

"Предложението на ГЕРБ няма да подкрепим, но ще подкрепим партийната субсидия да е нула лева", заяви Пеевски. Той определи предложението на ГЕРБ като "див популизъм" и настоя, че трябва да се изясни, какво правят партиите след това.

"За нас това значи фалит на партиите при един лев субсидия. Затова е нормално, ако ще се променя моделът на финансиране, да бъде нула лева и отворено финансиране - американски тип", поясни народният представител.

Според Пеевски, ако не се смени моделът на финансиране, няма да има партии в политиката и всичко ще е собственост на олигарсите. "Изборът е на партиите", каза още той.

Относно предложението на ДПС за намаляване на ДДС върху храните, книгите, лекарствата, заместник-председателят на парламентарната група Йордан Цонев поясни, че днес са първите консултации на групата с браншовите организации. Той поясни, че групата няма да направи предложение, ако няма гаранция от браншовите организации, че ще паднат цените за потребителите.

Депутатът Делян Пеевски коментира също въпроса с предложението им за по-ниски ставки ДДС с думите: "Радваме се, че управляващите ни чуха за детските градини това ще се случи, искаме безплатни детски градини. Чуха ни за ДДС върху книгите. Оттам нататък продължаваме консултациите, ако ще има резултат за гражданите".Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: финансиране | субсидия | ДПС | партии | Делян Пеевски | американски модел | отворено финансиране

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини