Двупосочното движение по бул. „България“ се възстановява от тази нощ

Продължава ремонтът по подхода към бул. „Витоша“

Снимка: @ЙорданкаФандъкова/Facebook
12:44 18.08.2019
Ремонтът по бул. „България“ приключва и от полунощ ще бъде възстановено движението и в двете посоки. Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова, която в неделя провери готовността на трасето. 

Крайният срок за завършването на ремонта по един от най-натоварените булеварди в София в участъка му от бул. „Черни връх“ до бул. „Ив. Евстатиев Гешов“ бе 15 септември. 

Трасето е преасфалтирано, но макар да се възстановява двупосочното движение по бул. „България“, все още продължава работата по подхода към бул. „Витоша“ (мостът от бул. „България“). По план ремонтните дейности там ще завършат до 15 септември. 

Ремонтът е на стойност около 1.7 млн. лв. Финансирането се осигурява от общинския бюджет. 

Междувременно „обсъждаме дали да използваме оставащите дни с по-слаб трафик, за да ремонтираме участъка от Южната дъга към „Бояна“м коментира Фандъкова в профила си във Facebook. Решението за това предстои да бъде взето. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: София | Йорданка Фандъкова | ремонт | движение | булевард България | пускат

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини