Експерти: Няма замърсяване след пожара в ТЕЦ "Марица-изток 2"

Пламъците изпепелиха комина на сероочистващата инсталация в ТЕЦ

Пожарът в ТЕЦ "Марица-изток 2" е напълно загасен и няма замърсяване на околната среда, което застрашава работниците в централата и околностите, стана ясно по време на пряко включване от централата в сутрешния блок на БНТ. 

Пламъците изпепелиха комина на сероочистващата инсталация на Блок 8 на ТЕЦ. Това обаче няма да повлияе на работата на централата, тъй като коминът така или иначе е бил в планов ремонт и не е работел. Сероочистващата инсталация не е засегната от огъня, както и близкият цех, складът за въглища и коминът на сероочистката на Блок 7.

От областната управа на Стара Загора заявиха, че няма замърсяване на околната среда и няма опасност за работниците в централата и хората в околностите. 

Причината за инцидента все още не е ясна и в момента се води разследване по случая. "Първоначална версия все още няма. Това ще стане след като бъдат изготвени техническите епикризи и извършено събиране на доказателства. Данни за умишлен палеж няма. Най-вероятно се касае за технически причини или човешка грешка", коментира окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов. 


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: пожар | инцидент | замърсяване | ТЕЦ Марица-изток 2

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини