Емил Кошлуков: БНТ практически е във фалит

До края на годината се очаква дефицитът да достигне 44 млн. лева

Снимка: БНТ
12:20 12.06.2019
Българската национална телевизия (БНТ) е в практически фалит. Това обяви изпълняващият длъжността генерален директор на телевизията Емил Кошлуков пред Съвета за електронни медии (СЕМ). Той се яви заедно с управителния съет на БНТ пред регулатора, за да представи отчета на медията, съобщава "24 часа".

Кошлуков е и един от кандидатите за директор на БНТ в конкурса, който СЕМ обяви.

Припомняме, че Кошлуков стана програмен директор на БНТ1, когато Константин Каменаров стана генерален директор на БНТ през 2017 г. Кошлуков беше част от създаването на новата програмна схема на телевизията, включваща нови предавания, едно от което е скъпото "Стани богат".

Очаква се до края на годината дефицитът на БНТ да достигне 44 млн. лева, допълни Кошлуков по време на днешното изслушване.

Той обясни, че са развалени договори за милиони, сключени от ръководството, за програми и реклами. Според него те били "вредни и опасни". Прекратени са също съмнителни обществени поръчки.

Припомняме, че Кошлуков стана и.д. шеф на националната телевизия, след като директорът Константин Каменаров бе осъден за каране в нетрезво състояние и подаде оставка, тъй като присъдата е несъвместима с условията за заемане на поста.

Кандидатите в конкурса ще могат да ползват отчета на БНТ, за да представят своите концепции за управлението на националната телевизия.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: фалит | СЕМ | Емил Кошлуков | изслушване | БНТ

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини