ЕС разпореди на Франция да възстанови €8.5 млн. незаконна помощ от Ryanair

Разследването започна след оплакване от конкурент

Снимка: Pixabay
Регулаторът на ЕС в областта на конкуренцията в петък нареди на Франция да възстанови 8.5 млн. евро (7.75 млн. паунда) незаконна помощ, предоставена на Ryanair от летището в Монпелие, защото това е дало на ирландския нискотарифен превозвач несправедливо предимство.

Ryanair обслужва летището в южната част на Франция до април 2019 г. Европейската комисия започна разследване след оплакване от конкурент на авиокомпанията.

Антитръстовият орган на ЕС ззаяви, че случаят е съсредоточен върху около 8.5 млн. евро, платени на авиокомпанията и нейното дъщерно дружество AMS от Асоциацията за насърчаване на туристическите и икономическите потоци между 2010 и 2017 г. за популяризиране на Монпелие и околностите на уебсайта на Ryanair.

Асоциацията се финансира почти изцяло от регионални и местни публични организации, които контролират използването на нейния бюджет.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: ЕС | летище | Франция | Ryanair | държавна помощ | Монпелие

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини