Еврокомисията търси най-добрите иновативни проекти за регионите

През октомври в Брюксел победителите ще бъдат наградени на специална церемония

Европейската комисия (ЕК) награждава всяка година проекти, финансирани от Европейския съюз (ЕС), които демонстрират високи постижения и нови подходи в областта на регионалното развитие.

Наградите Regiostars се дават на проекти в пет тематични категории – интелигентност, устойчивост, приобщаващ растеж, градско развитие и тема на годината. Акцент през 2019 г. ЕК поставя върху пет области, които са от значение за бъдещето на регионалната политика на ЕС:

- насърчаване на цифровото преобразуване
- свързване на "зеленото", "синьото" и "сивото"
- борба с неравенството и бедността
- изграждане на градове, устойчиви на климатичните промени
- модернизиране на услугите в областта на здравеопазването

Проектите ще бъдат оценявани от изтъкнати учени и отделен победител ще бъде определен чрез онлайн гласуване. Наградите ще бъдат връчени по време на специална церемония през октомври в Брюксел, където ще бъде присъден трофей на Regiostars и сертификат от европейския комисар по регионална политика. Освен това печелившите проекти имат възможност да получат малък промоционален клип и да представят своите проекти по време на специална пресконференция.

Платформата за кандидатстване на наградите ще бъде отворена до 9 май 2019 г.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: проекти | награди | еврофинансиране | регионално развитие

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини