Facebook работи по „умен“ асистент, съперник на Siri и Alexa

Снимка: Pixabay
11:53 18.04.2019
Facebook може да започне да използва свой собствен гласов асистент като Siri (на Apple) и Alexa (на Amazon), става ясно от информация в CNBC. Според изданието екипът за виртуална реалност на компанията, ръководен от Ира Снайдер, разработва AI глас още от миналата година. 

Казва се още, че от Facebook дори са започнали да се свързват с продавачи на „умни“ устройства с високоговорители, вероятно за да изградят партньорски отношения и да придвижат внедряването на своя изкуствен интелект в хардуер. 

По-рано говорител на компанията коментира за Reuters, че Facebook работи главно върху асистент за своя VR шлем Oculus. 

Facebook има известен опит с AI асистенти, но никой не може да се конкурира с Alexa или дори Siri. През 2015 г. социалната мрежа стартира асистента М, който бе закрит през миналата година. Потребителите могат да задействат и команди за своето „умно“  устройство с думите „Hey Portal”, но и в този случай Alexa оказва помощ. 

Новият проект вероятно е на ранен етап, което означава, че ще отнеме време преди Facebook да лансира конкурентен продукт на вече съществуващите.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: facebook | Гласов асистент | Alexa | изкуствен интелект | AI | Siri

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини