Фандъкова: Ако имаме възможност бихме увеличили миенето на софийските улици

Тя подчерта, че през лятото Столична община мие улиците на София доста по сериозно

14:53 09.07.2019
Ако имаме възможност, бихме увеличили миенето на софийските улици, но на този етап това, което съдът е разпоредил, ние го изпълняваме", каза кметът на София Йорданка Фандъкова, предава Агенция "Фокус". Коментарът на столичния кмет идва по повод вчерашното решение на Софийския градски съд (СГС), който задължи Столична община да започне машинно миене на основните улици в София два пъти месечно от май до септември, а през останалата част от годината – веднъж месечно.

„Вие отлично знаете, че през последните две години работим по изпълнението на една много сериозна програма, която включва над 100 мерки, като част от тях са насочени именно към увеличаване на миенето в София. Знаете, че в бюджета за тази година увеличихме двойно миенето, в сравнение с миналата. И в момента ние изпълняваме това предписание на съда, което гласи, че трябва да се мият над 10 хил. кв. м", каза още столичният кмет.

Тя подчерта, че през лятото Столична община мие улиците на София доста по сериозно. "Информация за улиците, които се мият, може да се намери по всяко време на сайта на столичния инспекторат, който контролира тези процеси. Разбира се, ако бюджетът позволи, и ако имаме средства, аз бих искала да мием улиците на София непрекъснато. Това, което Столична община може да си позволи го прави в момента на база план сметката и на база битови отпадъци, които софиянци плащат", отбеляза Фандъкова.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Йорданка Фандъкова | Столична община | улици | миене

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини