Фандъкова обеща още едно увеличение на заплатите на шофьорите в градския транспорт

Това ще се случи през юни

17:06 01.03.2019
Заплатите на шофьорите от градския транспорт в столицата ще бъдат увеличени за втори път през юни, след като през февруари те бяха вдигнати с 10%. Това стана ясно след среща на кмета Йорданка Фандъкова и представители на синдикатите в Столична община. 

Фандъкова е поела и ангажимент за стартиране на 3-годишна програма за ежегодно увеличаване на основната заплата на работещите в градския транспорт с минимум 10% на година, пише „Монитор“.

Припомняме, че преди дни шофьорите от градския транспорт в столицата излязоха на протест пред сградата на общината с искания за увеличение на заплатите и по-добри условия на труд. Освен това от синдикатите поискаха разреждане на линиите и спиране на нощния градски транспорт, заради недостига на кадри. След техния протест стана ясно, че за попълване на бройката на липсващи шофьори ще се търсят такива от провинцията. 

„Вече възложих да се възстанови и реконструира едно от старите, недействащи общежития на автотранспорта в „Дружба“, за да можем да поканим хора от цялата страна, които биха искали да дойдат да работят“, коментира Фандъкова и допълни, че в момента се изчислява колко точно ще струва ремонта на четириетажната сграда.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: заплати | Йорданка Фандъкова | градски транспорт | шофьори | кмет

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини