Фондовите пазари заличиха натрупаните загуби

Златото се задържа при 1500 долара за тройунция, което е най-високата стойност от 2013 г. насам

Снимка: БТА

Фондовите пазари завършиха търговията в четвъртък на положителна територия, изтривайки натрупаните загуби от началото на седмицата, след като глобалните ДЦК възстановиха доходността си. Индексът Dow Jones прибави 371.12 пункта към стойността си, докато S&P 500 напредна с 1.88% до 2938 пункта. Nasdaq Composite се извиси до 8039.16 пункта, след добавяне на 2.2%.

Отвъд океана европейските борси също се стабилизираха, при което индексът DAX се повиши до 11845.41 пункта, докато водещият индекс във Великобритания се повиши с 1.21 процента до 7285.90 пункта, сочи дневният бюлетин на "Елана Трейдинг". 

През изминалия ден цената на златото се задържа при 1500 долара за тройунция, което е най-високата стойност от 2013 г. насам, докато среброто поевтиня с 1.08% до $16.93. Цената на петрола скочи с повече от 1 долар за барел на фона на търговския конфликт между САЩ и Китай, докато сортът Брент се търгуваше с  повишение от 0.35% до цена от $57.70.

Акцентите днес

БВП на Великобритания

В последния ден от търговската седмица Великобритания ще публикува данни за БВП на страната за второто тримесечие на годината. Очакванията на анализаторите са икономическият растеж да остане непроменен на месечна база и да нарасне с 1.4% спрямо година по-рано. Ако прогнозите се окажат верни или по-лоши може да последва засилена волатилност и спад при британската лира.

Инструменти на фокус

Neptune Wellness Solutions - Дневна

Биотехнологичната компания се движи в устойчив възходящ тренд и има очаквания за удвояване на печалбата от 0.12$ до $0.23 на акция за 2020 година. Възможно е отскачане от 50 дневната средна около цена $5, но индикаторът MACD все още дава признаци за развитие на корекцията. Сигнал за покупка може да имаме при възходящо пресичане на индикатора и търговия над подвижната средна.

GBP/USD – 4 часова

Опасенията, че Великобритания ще има Brexit без сделка натежаха върху британската лира, която се търгуваше до долната граница на зоната на подкрепа 1.21 – 1.22. Очакванията за низходящо пресичане на индикатора MACD малко под 0-левата граница ще тласнат валутната двойка до нови локални минимуми, като това може да даде възможност за продажба при пробив под 1.22 с ограничаване на загубите мало над нивото на 50 периодната средна.

XAG/USD – 4 часова

На 4-часова графика среброто образува обръщащ модел дивергенция, които се очаква да формира корекция при метала. Възможно е движението да събере достатъчно сила за пробив под нивото на подкрепа при 16.50. Предвид силното възходящо движение от по-голям порядък смятаме че цената ще се задържи над нивото 16.00, откъдето да видим отскачане и възобновяване на основния тренд.

Dow Jones – Седмична

След понижение под 50-периодната средна и тестване на психологическото ниво при 25000 пункта, индустриалният индекс покри част от загубите. Стойността на индекса се задържа над тренд линията и ако завърши седмицата над нея  очакваме възстановяване на основния възходящ тренд. При повторен натиск от пазара и приключване под линиите на подкрепа очакваме начало на корекция, която може да тества локалните минимуми около 22000 пункта. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: борса | облигации | акции | злато | индекси | загуби | Уолстрийт | фондови пазари | Елана Трейднг

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини