Гърция дава до €210 на месец за наем на социално слаби семейства

Страната ще подпомогне близо 260 хил. домакинства

Снимка: Pixabay
Гърция ще осигурява между 70 и 210 евро на месец за наем на социално слаби семейства, които не могат да покрият разходите си за жилище. Предвиденият бюджет за тази година е 304 млн. евро, или двойно по-малко спрямо първоначално предвидения бюджет, съобщава гръцкото издание "Катимерини".

Южната ни съседка ще подпомогне близо 260 хил. домакинства, а изплащането на първите субсидии трябва започне през април. Домакинствата ще могат да кандидатстват за субсидия за наема на жилището си от следващата седмица. 

Изданието посочва още, че бюджетът бе намален наполовина, първоначално за да се избегнат съкращения на пенсиите, а сега, за да се осигурят повече пари за защита на семействата, които не могат да покриват ипотеките си. 

Гръцката страна планира да вложи до 1 млрд. евро в банките през следващите пет години, за да субсидира част от ипотечните кредити на граждани. 


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Гърция | бюджет | субсидии | наем | жилища | семейства

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини