„Газпром” съедини морската и наземната част от „Турски поток”

Остава да бъде приключен само приемният терминал на газопровода в Турция

14:16 19.03.2019

Руската компания "Газпром" съедини връзката между морската и наземната част от „Турски поток”. Това същи операторът на газопровода, цитиран от „Интерфакс”.

От информацията става ясно, че това символизира завършването на целия комплекс от работи за създаване на газопроводна система в Черно море.

„Техническата операция, наречена повърхностно припокриване, включваше повдигане на крайбрежните и дълбоководните участъци от морското дъно до специална платформа над водата и заваряването им в един газопровод. След внимателна проверка на заваръчния шев газопроводът бе положен на дълбочина 32 метра”, пишат от компанията.

„Компресорна станция „Русская”, която ще осигури необходимия натиск за транспортиране на газ през Черно море, както и участъка на сушата в Русия, са напълно готови за започване на експлоатацията”, заявиха още от дружеството.

След приключване на строителството на приемния терминал на газопровода в град Къйъкьой, „Турски поток” ще бъде готов за експлоатация. Стартирането на новия тръбопровод е планирано за края на 2019 г.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Газпром | газопровод | части | Турски поток | свързване

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ