Германия и Русия подписаха споразумение за икономическо сътрудничество

Берлин ще оказва технологична и експертна помощ на Москва въпреки международните санкции срещу Кремъл

Министърът на икономиката Петър Алтмайер (вдясно) и руският му колега Максим Орешкин се ръкуват по време на церемонията по подписване на споразумението по време на Международния икономически форум в Санкт Петербург
Министърът на икономиката Петър Алтмайер (вдясно) и руският му колега Максим Орешкин се ръкуват по време на церемонията по подписване на споразумението по време на Международния икономически форум в Санкт Петербург
Снимка: БТА
12:53 08.06.2019
Ще има германска помощ за руската икономика, въпреки санкциите, след като германският министър на икономиката Петер Алтмайер подписа споразумение с Русия, за намерения, предвиждащи засилване на сътрудничеството, пише немското издание Die Zeit, цитирано от „Фокус“. Това е политическо споразумение, имащо за цел да подобри в бъдеще, с помощта на германски технологии, ефективността на руската икономика, която все още е изоставаща.

В документа са посочени пет пункта на сътрудничество. В него се говори за разширяване на „двустранното икономическо сътрудничество“ и създаване на „благоприятни условия за осъществяване на ефективна икономическа дейност“. При това подкрепата трябва да се оказа „с различни форми на сътрудничество“.

Също така е предвиден обмен на информация за правната и нормативната база. Трябва да се осъществи подкрепа за обучение и повишаване на квалификацията на работниците и възможностите за осъществяване на обучение на руски експерти в Германия. В частност, става дума за сферите на енергоснабдяването, възобновяемите енергийни източници и цифровизацията.

„Конфликтите доведоха до колосално понижение на развитието на европейско-руските отношения. По тази причина ние искаме да засилим това сътрудничество, в рамките на възможното“, заяви АлтмайерАко сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: икономическо споразумение | Русия-Германия

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини