Германска фирма за подемни платформи обмисля инвестиция във Видин

Компанията се интересува от наличната работна ръка и от възможностите за инвестиране

11:54 08.03.2019
Германската компания за производство на подемни платформи за автомобили Gerd Bär GmbH проявява интерес за изграждане на завод във Видин, съобщават от общината. Представителите на фирмата са посочили, че техните платформи се използват за всякакви видове автомобили - от мини ванове до камиони.
Компанията е номер едно в Германия за последните 15 години, а от няколко години са втори в Европа.

Тяхното намерение е да разширят своята дейност като инвестират в други страни и региони. Собственикът на фирмата Тобиас Бер сподели, че за тях е важно на място да получат информация за наличната работна ръка и за възможностите за инвестиране във Видин.

Кметът Огнян Ценков е представил възможностите на региона - географското разположение, преминаващите два трансевропейски коридора и културно-историческите забележителности в града. Той е посочил намерението на правителството до 2022 г. да бъде изграден магистрален път от Видин до Ботевград.

В срещата са участвали и Дитер Бадер, директор „Производство“ и Михаел Киман, търговски управител, експерти от община Видин и представители на местни фирми.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: инвестиции | завод | Видин | Gerd Br GmbH

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини