Германският износ нарасна неочаквано през март

Германското правителство намали прогнозата за растежа през 2019 г. до 0.5%

Снимка: БТА
Германският износ нарасна неочаквано през март, пише Reuters. Федералните данни, публикувани днес, показаха, че сезонно изгладеният износ е нараснал с 1.5% през месеца, а вносът е нараснал с 0.4%. Това означава, че търговският излишък е достигнал 20 млрд. евро през март от 18.7 млрд. евро предходния месец.

Данните, според анализатори, показват, че забавянето на най-голямата икономика в Европа няма да засегне значително растежа през първото тримесечие въпреки проблемите около търговските спорове.

Данните за външната търговия на Германия са над средните очаквания на икономистите, анкетирани от Reuters. Техните прогнози бяха за 0.3% спад на износа и 0.5% на вноса.

Припомняме, че правителството намали прогнозата си за растеж за 2019 г. до 0.5%.

Търговските спорове, които Съединените щати водят с Китай и Европейския съюз, забавящата се световна икономика и несигурността, свързани с планираното напускане на Великобритания от ЕС, оставят своя отпечатък върху германските производители, зависими от износа.

Рязкото забавяне на икономиката също така е свързано с вътрешни фактори като проблеми в автомобилната индустрия, където компаниите се борят да се приспособят към по-строги правила за емисиите.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: външна търговия | износ на Германия | германски износ | германска търговия

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини