6-годишна звезда от Youtube се сдоби с къща за $8 млн.

Малкото момиче е много популярна влогърка в Южна Корея

Снимка: Youtube кадър
20:30 05.08.2019
Казвайте каквото искате за онлайн видео платформата YouTube, но не са много по-добрите места в интернет да се изкарват пари. Последният пример е 6-годишна влогърка от Южна Корея, която носи името Борам (Boram), и за която CNN съобщава, че е спечелила достатъчно пари, за да купи на себе си и семейството си къща за 8 милиона долара в Гангнам, предградие на Сеул (станало популярно по света от едноименната песен на Psy).

Борам е звездата на два дивно популярни YouTube канала: Boram Tube Vlog и Boram Tube ToysReview, на които детето може да бъде видяно, участващо в изключително популярната тенденция на онлайн ревютата на играчки. В тези два канала Борам има 30 милиона абонати (макар да се предполага, че има много припокриване между двата), а нейните родители наскоро създадоха семейната компания Boram, за да управлява всички приходи от реклама в платформата. Именно чрез тази компания е закупено жилището, струващо 9,5 милиарда корейски вона, или малко над 8 милиона в американски долари.

Борам очевидно се справя доста добре в YouTube, но видеоклиповете й също така предизвикаха противоречия в нейната родна Южна Корея. Едно комедийно видео изобразява детето как краде пари от портфейла на родителите си, а друго я показва да кара кола, което води до оплаквания от организация, наречена Save the Children през 2017 г., и разследване на Семейния съд в Сеул.

Големият брой на децата, търсещи слава в платформата, представлява предизвикателство и за YouTube в момента, а според съобщенията платформата претегля цялото съдържание с участието на деца към отделна платформа, известна като YouTube Kids, след разследване на FTC относно работата с YouTube на непълнолетни и поверителността на данните на потребителите.

Изглежда обаче, че тези противоречия не са намалили популярността на Борам и тя сега е твърдо в редиците на най-печелившите звезди деца в YouTube, подобно на Раян Каджи от Ryan ToysReview.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Youtube | Южна Корея | влогърка | Борам | Boram

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини