Honda: Отлагането на Brexit трябва да е достатъчно дълго, за да осигури стабилност

Компанията по-рано обяви, че ще се оттегли от Острова

Снимка: Pixabay
Японският производител на автомобили Honda заяви, че всяко отлагане на Brexit трябва да бъде "целенасочено" и достатъчно дълго, за да даде бизнес стабилност, след като британските законодатели гласуваха за отлагане на излизането на Великобритания от Европейския съюз.

"Сега очакваме правителството да представи ясен, юридически сигурен път напред, за да избегне излизане без сделка и да постигне споразумение с ЕС, което да осигури условията, които подкрепят продължаващата конкурентоспособност на нашите европейски операции", заяви говорител на автомобилния гигант.

"Всяко удължаване на член 50 трябва да бъде целенасочено и достатъчно дълго, за да даде бизнес стабилност", допълни той.

Припомняме, че заради излизането на страната от ЕС японската компания обяви, че се изтегля от Острова до 2021 г. Тя планира да затвори завода си в британския град Суиндън. Европейската централа на Honda обаче ще продължи да е в английското градче Бракнел, като основната задача на звеното ще бъде обслужване предимно на европейските клиенти, а не толкова на британските.

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Honda | отлагане | Brexit | стабилност

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини