Хотелска верига ще рециклира използваните сапуни

Те ще бъдат раздавани на нуждаещи се

Използваните сапуни в хотелите от веригата Hilton ще получава втори живот. Компанията обяви, че ще събира използваните сапуни от стаите за гости в хотелите си и ще ги рециклира под формата на 1 милион нови сапуни до 15 октомври, когато е Световният ден на миенето на ръцете.

Проектът е съвместен с Clean the World (Да изчистим света) - социална организация, която разпространява сапун на нуждаещите се общности.

Hilton се е включвал в подобни инициативи и в миналото. Веригата помага и за рециклиране на опаковки от течен сапун, лосиони и шампоан, които могат да бъдат използвани повторно за бутилки с хигиенни продукти. 

Програмата за рециклиране на хотелската верига е помогнала на оранизацията Clean the World да разпространи 7,6 милиона рециклирани сапуни през последното десетилетие, съхранявайки 2 милиона паунда сапун и бутилки от сметищата.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: екология | рециклиране | Hilton | сапун

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини