Huawei и ZTE са заплашени от забрана и в Италия

Италианското правителство може да се позове на специални „златни правомощия“, за да осъществи плановете си

Италия планира да забрани използването на продукти на китайските телекомуникационни производители Huawei и ZTE при изграждането на бъдещите 5G мрежи в страната. Това съобщи в четвъртък италианският вестник La Stampa, цитирайки свои източници. 

Според информацията за да направи това, италианското правителство е готово да се възползва от тъй наречените си „златни правомощия“, които му позволяват да се оттегли от вече подписани договори, без да се налага да плаща глоби, пише още вестникът, цитиран от Reuters.

Станат ли тези планове реалност, Италия ще се присъедини към групата на държавите, забранили използването на Huawei в своите бъдещи телекомуникационни мрежи от ново поколение. Това вече направиха САЩ, Австралия, Нова Зеландия и Япония. 

Huawei е изправена пред международен натиск заради предполагаемите си връзки с китайското правителство, което според Съединените щати използва оборудването на компанията, за да извършва национален и промишлен кибершпионаж. 

Властите в Италия не са коментирали излязлата в медиите информация за плановете за забрана на китайските марки. 


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Италия | забрана | 5G | Huawei | ZTE | 5G мрежи

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини