Huawei иска да прави център за киберсигурност в Полша

Служител на компанията в Полша бе арестуван преди месец по обвинения за шпионаж

Снимка: БТА
Месец, след като един от служителите в полското звено на Huawei бе арестуван за шпионаж сега ръководството на компанията в страната обяви, че китайският гигант има готовност да стартира център за киберсигурност там. Huawei е най-големият производител на телекомуникационно оборудване в света, а плановете за Полша бяха оповестени по време на пресконференция от директора на тамошното подразделение Тони Бао, пише Reuters.

„Готови сме да създадем център за киберсигурност в Полша, ако властите приемат това като надеждно решение“, каза Бао на пресконференция. 

Друг служител на Huawei, също взел участие на конференцията, изтъкна от своя страна, че няма причина полските власти да изключат китайската фирма от изграждането на бъдещите 5G мрежи. 

В международен план в момента върви масирана кампания срещу Huawei заради съмнения, че продуктите ѝ се използват от китайското правителство за кибершпионаж. 

През януари Полша арестува китайски служител на Huawei и бивш полски служител по сигурността по обвинения в шпионаж.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Полша | Huawei | киберсигурност | център за киберсигурност

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини