Huawei твърди, че е има повече сключени 5G договори от всеки друг

Компанията има 50 подписани споразумения в 30 държави

Снимка: БТА
Доставчиците на безжични услуги продължават да купуват 5G технологиите на Huawei въпреки американските санкции, които застрашиха глобалната верига на китайската компания. По данни на азиатския гигант, той вече е подписал повече търговски 5G договори, отколкото всеки друг глобален играч на пазара, предава CNN.

„В световен мащаб вече имаме 50 търговски 5G договора“, каза зам.-председателят и ротационен изпълнителен директор на Huawei Кен Ху по време на презентация на Световния мобилен конгрес в Шанхай. За сравнение броят им в края на март е бил 10.

Казаното е демонстрация на сила от страна на китайския гигант на една от най-големите международни конференции в сферата.

Според информацията, 5G договорите на Huawei са подписани в 30 страни, като повече от половината са с европейски компании.

Huawei е най-големият производител на телекомуникационно оборудване в света и номер 2 при смартфоните. Администрацията на американския президент Доналд Тръмп обаче всячески се опитва да спъне експанзията на компанията. Миналия месец властите в САЩ поставиха марката в черен списък, ограничаващ възможностите на местните играчи да продават оборудването си на китайския производител. Вчера стана ясно, че някои са успели да намерят изход и от тази ситуация. 


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: договори | държави | 5G | Huawei | оборудване | 5G мрежи

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини