И Google влиза в 5G надпреварата

Компанията може да покаже 5G телефон до дни

20:20 09.10.2019
Google, изглежда, работи по 5G версия своя смартфон Pixel 4, пише The Verge и добавя, че компанията може да покаже продукта си още през следващата седмица. 

Новото поколение Pixel телефони на компанията ще бъдат официално представени на събитие идния вторник. По информация на Nikkei обаче Google е започнал „тестово производство“ на модел, който поддържа мобилни мрежи от следващо поколение. 

Няма яснота кога 5G моделът ще бъде показан или пуснат. Според изданието има вероятност това да се случи на предстоящото събитие, но други източници отбелязват, че премиерата може да се случи и през пролетта. За тогава е предвидено на бял свят да се появи бюджетният телефон Pixel 3A. 

Ако 5G версията на Pixel все пак бъде показа във вторник, много е вероятно това да е всичко засега. А същинският дебют да бъде отложен във времето. Според наличната информация разработката все още не е приключила и устройствата не са готови да влязат в производство. 

Целта ще е по-скоро 5G телефон да бъде пуснат догодина, когато се очаква тази стъпка да направи и Apple. Това не е изненада, доколкото мрежите от ново поколение тепърва започват да се изграждат и технологията не е достатъчно добре развита. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: смартфони | 5G | 5G телефон | Pixel 4 | Gooogle

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини