И градският транспорт в Пловдив вече е в Google Maps

Очаква се в близко бъдеще да заработят и електронните табла по спирките в Пловдив

Снимка: Economic.bg
12:39 28.07.2019
Разписанието на автобусите от градския транспорт в Пловдив вече е достъпно в Google Maps и жителите на града могат да получат информация в реално време кога ще дойде конкретен автобус на определена спирка, както и за цените на билетите и дали е необходимо прекачване по зададен маршрут.

Мобилните устройства с операционна система Android ще известяват пътниците кога и къде да слязат от автобуса. Според експертите приложението работи с голяма точност, освен в ранните и късните часове на деня, когато трафикът е интензивен. 

Очаква се в близко бъдеще да заработят и електронните табла по спирките в Пловдив с точността на Google Maps, тъй като две години след въвеждането им, за много от линиите липсва информация, напомня БНТ.

Припомняме, че до момента от услугата да следят кога ще пристигне чаканият автобус и кой е най-бързият маршрут с обществен транспорт можеха да се възползват само жителите на София. Наскоро и БДЖ обяви, че разписанието на влаковете вече е достъпно в Google Maps. Приложението вече показва и камерите на пътя в България. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: градски транспорт | Пловдив | google maps | разписание

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини