И Huawei отложи пускането на сгъваемия си смартфон

Заради фиаското с Galaxy Fold, но и американската забрана има роля

Снимка: Huawei
Huawei заяви, че отлага за септември пускането на сгъваемия си смартфон - малко по-късно, отколкото се очакваше. Първоначално обявената дата беше през юни. Компанията обаче прави допълнителни тестове след провала на Samsung с конкурентното устройство Galaxy Fold.

Говорител на китайския технологичен гигант заяви пред CNBC в петък, че компанията се опитва да лансира Huawei Mate X в световен мащаб, като се фокусира върху пазарите, които пускат мобилни мрежи от ново поколение, известни като 5G. 
Mate X, чиято цена започва от около 2299 евро или около $2 600, е устройство с 5G възможности.

Смартфонът Mate X беше представен през февруари, но все още не е в продажба. Huawei първоначално обяви пускането ме за средата на 2019 г. Но говорителят потвърди, че официалният старт ще се състои през септември. Той каза, че компанията прави допълнителни тестове с мобилни оператори по целия свят и разработчици, за да се увери, че техните приложения работят, когато устройството е напълно разгънато.

Говорителят на Huawei заяви, че компанията е по-предпазлива, след като сгъваемото устройство на Samsung -  Galaxy Fold, се провали при тестването от рецензенти през април и се чупеше след 1-2 дни употреба. Samsung и някои от операторите, продаващи Galaxy Fold, отмениха предварителните поръчки за устройството, които потребителите вече са заявили.

"Не искаме да пускаме продукт, който да унищожи репутацията ни", каза говорителят на компанията пред CNBC.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: отлагане | Huawei | сгъваем смартфон | Galaxy Fold | Mate X

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини