Има недооценяване на рисковете от Brexit без сделка

Според ресорния министър Стивън Баркли европейците вече искат да се върви към решаване и на други проблеми

Снимка: БТА
15:15 15.05.2019
Налице е недооценяване на риска, който Великобритания поема, ако напусне тази година Европейския съюз, без да е постигната сделка. Това каза министърът по въпросите за Brexit Стивън Баркли, цитиран от Reuters.

„Ако парламентът не е приел Законопроекта за оттегляне от договора за Европейския съюз (до датата на напускане – бел. ред.), в Европа има все по-силни гласове, особено във Франция, които искат да се премине към решаването на други проблеми“, коментира Баркли пред Камарата на представителите.

По-рано днес „бунтовниците“ в Консервативната партия на Тереза Мей заявиха, че ще гласуват против споразумението за „развод“ с Европейския съюз, когато премиерът го вкара за пореден път за гласуване в Камарата на представителите.

Великобритания трябваше да напусне ЕС на 29 март 2019 г., но депутатите на три пъти отхвърлиха споразумението с ЕС. След това срокът бе удължен до 31 октомври. Тереза Мей обеща да внесе отново споразумението за напускане в началото на юни.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Брекзит | Брекзит без сделка | Стивън Баркли