Индийският автомобилен производител Mahindra прави втори завод в САЩ

Той може да създаде до 2000 нови работни места

Снимка: Mahindra
Индийският автомобилен производител Mahindra and Mahindra заяви, че планира да открие завод във Флинт, Мичиган, за производство на превозни средства, включително камиони за пощенски доставки за американския пазар, което може да създаде до 2000 работни места.

Mahindra вече произвежда своя офроуд автомобил Roxor в производственото си предприятие в Обърн Хилс, Мичиган, което е с пълен капацитет.

„Предвидено е значително разширение на съоръженията, за да се подпомогне производството и сглобяването на нови продукти за американския пазар“, казва Mahindra в изявлението.

Производството на камионите за пощенски доставки зависи от това дали Mahindra ще спечели договора на пощенската служба на САЩ за следващо поколение, който ще бъде обявен по-късно тази година и има четирима други претенденти, заявиха от компанията.

Индийската компания заяви още, че е в преговори с няколко други щата, които имат подходящи обекти и решението й може да бъде повлияно отчасти от финансовите стимули, които Мичиган ще предостави.

„Докато поддържаме нашите опции отворени, смятаме, че бившата локация на Buick City във Флинт би била много подходящ за нас“, казва Рик Хаас, главен изпълнителен директор на Mahindra Automotive Северна Америка.

„Мястото е близо до сегашното ни съоръжение, което подобрява общата ефективност на предприятието.“


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: САЩ | производство | автомобили | завод | Индия | Mahindra and Mahindra | Mahindra

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини