Избраха концесионери на плажовете „Къмпинг Черноморец“ и „Поморие-изток“

Вижте какви ще бъдат цените за чадър и шезлонг

Снимка: Economic.bg/Архив
13:15 21.08.2019
„МРГ Билд ЕООД и „Ауто Фактор“ ЕООД бяха избрани с конкурс за концесионери на плажовете „Къмпинг Черноморец“ в община Созопол и „Поморие-изток“ в община Поморие, съобщиха от правителствената пресслужба.

Концесионерът „МРГ Билд“ ЕООД ще инвестира 571 950 лв. за подобряване на достъпа до морския плаж.  За целия срок на договора цените за чадър и шезлонг ще бъдат съответно по 6 лв. с ДДС (общо 12 лв. за двете). 

Размерът на концесионното плащане за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно отчисленията от базата за изчисляване размера на концесионното плащане (роялти) 21,50 на сто. 

Инвестициите, които концесионерът „Ауто Фактор“ ЕООД ще направи, за да подобри облика на морския плаж, са в размер на 583 776 лв. Цените за шезлонг и чадър за целия срок на концесията ще бъдат съответно по 7 лв. с ДДС (общо 14 лв. за двете). 

Размерът на концесионното плащане за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно отчисленията от базата за изчисляване размера на концесионното плащане (роялти) 8 на сто. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: цени | плажове | Поморие | шезлонг | чадър | Къмпинг Черноморец | конеционери

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини