Избраха нов председател на Комисията за финансов надзор

Бойко Атанасов беше единствената кандудатура

Бойко Атанасов е новият председател на Комисията за финансов надзор. Той беше и единствената кандидатура за поста, след като досегашният председател Карина Караиванова напусна от 1 март, за да стане представител на страната ни в Европейската банка за възстановяване и развитие.

Атанасов беше избран със 134 гласа "за".

От октомври 2017 г. досега той беше заместник-председател на КФН с ресор "Надзор на инвестиционния надзор".

Бойко Атанасов има магистърска степен по Планиране и прогнозиране на икономическите системи. Между 1996 и 2006 г. на различни длъжности в данъчната администрация към Министерството на финансите. От 2006 до 2017 година работи в системата на Националната агенция за приходите (НАП), включително до 2017 г. като изпълнителен директор на НАП. От май 2017 до октомври 2017 е заместник-министър в Министерството на финансите с ресор оперативно ръководство и координация на дейността на дирекция "Данъчна политика" в МФ и наблюдение и координация на дейността на НАП, агенция "Митници", Агенцията за държавна финансова инспекция и Държавната комисия по хазарта.

С избирането на Атанасов на председателския пост обаче се отваря още едно свободно място в КНФ - това на заместник-председател за инвестиционен надзор.

Все още няма и избран заместник-председател за застрахователната дейност, след като Ралица Агайн подаде оставка преди месеци заради проблемите около фалита на кипърската "Олимпик". Нейните функции временно изпълнява друг от зам.-председателите на КФН.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: КФН | председател | Бойко Атанасов | избран

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини