Как да активирате тайния тъмен режим на Messenger (видео)

Facebook е избрала нетрадиционен начин да разгърне новата си функция

Потребителите на Facebook Messenger вече могат да успокоят очите си, особено нощем, с новия „Тъмен режим“ (Dark Mode) на приложението. Той има и още едно предимство – пести батерията на устройството. Трябва обаче човек да знае как да отключи скритата функция, пише Mashable. 

През последните няколко дни Facebook започна тихо да разгръща тайния „тъмен режим“ за Messenger. Той на практика обръща цветовете, правейки фона черен, а текста бял. Цветовата схема е подходяща за четене нощно време. 

Компанията обаче е избрала да стартира функцията по нетрадиционен начин. За да получи опцията за „тъмния режим“ на Messenger, човек първо трябва да изпрати определена имотикона на някой – полумесец. 

 

Направите ли го, след това ще видите анимация от падащи луни в приложението, заедно със запитването дали искате да активирате Dark Mode в настройките на приложението си. Потвърдите ли, ще видите новата опция в настройките на Messenger. 

Допреди няколко дни тази хватка не е работела за iOS, пише Mashable, но сега е налична и операционната система на Apple, и за Android устройства. 

Тъмните режими стават все по-актуални за все повече приложения. Очаква се скоро в Android да се появи Dark Mode за цялата операционна система. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: facebook | приложение | Messenger | Dark mode | тъмен режим | активацията | как да пусна

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини