Как да блокирате и отблокирате някого във Facebook

А той дори няма и да разбере

19:00 27.03.2019
Може би сте уморени от постоянните политически постове на някой познат, или сте видели достатъчно видеоклипове на котката на съученика на гимназията, или сте дори ядосани на приятел в реалния живот и искате малко лично пространство?

Време ли е да ги премахнете от приятелите си в социалните мрежи? Това винаги е опция, но доста крайна. Тъй като не може да бъде отменена, без да позволи на приятеля ви да узнае, че сте го премахнали.

Затова - помислете да ги блокирате, тъй като има шанс по-късно да промените решението си.

И за протокола, всъщност наистина има добър шанс да промените решението си. Според данните от търсенето в Google, хората търсят "Как да деблокираме приятел във Facebook" много повече от "Как да блокираме приятел във Facebook".

Добрата новина е, че за разлика от "разприятеляването", деблокирането е бързо и лесно и вашият приятел никога няма да разбере, че това се е случило. Така че вместо да бъдете крайни и враждебни, просто блокирайте човека. 

Блокирането във Facebook означава, че публикациите на дадено лице няма да влизат във вашата емисия, съдържанието ви няма да им бъде изпратено и няма да могат да ви изпращат съобщения. И ако някога решите да ги отблокирате, те ще бъдат автоматично добавени в списъка ви с приятели.

Как да блокирате във Facebook

Ако не искате да виждате повече публикации от даден човек и със сигурност не искате никакви съобщения, то ето какво да направите:

1. Влезте във вашия Facebook акаунт и намерете човека, който ще бъде блокиран, като потърсите по име или превъртите списъка с приятели.

2. В горния десен ъгъл на страницата на вашия приятел, намерете трите малки сиви точки в паралелна линия и кликнете върху тях.3. От падащото меню, което се показва, кликнете върху „Блокиране“.

4. В изскачащия прозорец кликнете върху „Потвърждаване“.

5. Кликнете върху „ОК“ в следващия прозорец.

Готови сте, човекът е блокиран.

Той няма да вижда това, което публикувате, вие няма да виждате това, което той/тя публикува.

Но ако блокирането е грешка, която сте направили под емоция? Ако е така, тогава е време да говорим за това как да деблокираме някого.

Как да отблокирате във Facebook

1. От където и да е във Facebook, намерете и кликнете върху тъмно синята стрелка в горния десен ъгъл на страницата.

2. Натиснете "Настройки" в падащото меню.3. В колоната в лявата част на екрана щракнете върху думата "Блокиране" (тя е обозначена с червен знак с бяла лента).

4. На следващата страница, вижте кои потребители сте блокирали и ако искате да ги върнете обратно, кликнете върху „Деблокиране“ до името им.5. Кликнете върху „Потвърди“ в изскачащия прозорец.

И просто така, вашият приятел е отблокиран и сякаш нищо не се е променило; отново сте в контакт, отново сте приятели и той/тя дори не е разбрал, че сте "прекъснали връзката" временно. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: facebook | социална мрежа | блокиране | деблокиране | отблокиране | приятел

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини