Как петимата най-млади милиардери изкарват и харчат парите си

Чудесно е да си милиардер, особено преди да си навършил 30

Би било чудесно да си милиардер. Още по-добре е да си милиардер преди 30-годишна възраст. 

Те са сред тези щастливи хора - милиардери на 20 години. Трима от тези млади милиардери са наследили своето състояние. Двама сами са го изкарали в технологичната индустрия. 

И в двата случая богатството им позволява да правят някои доста зрелищни неща, като да си купуват остров и след това частен самолет, за да стигнат до този остров.

Ето как изкарват и харчат парите си петима от най-младите милиардери в света:

Александра и Катарина АндресенНетно богатство: $ 1,2 млрд. всяка

Най-младият милиардер в света е все още 22-годишната Александра Андресен. Александра и нейната 24-годишна сестра Катарина, които са наследили богатството си от баща си, имат всяка по 1,2 млрд. долара. 

През 2007 г. баща им, Йохан Андресен, прехвърли акциите си във Ferd Holdings, най-голямата компания в Норвегия, на дъщерите си. Семейство Андресен трупа богатството си от тютюневата индустрия. Пра-пра-дядото на Александра и Катарина основава най-голямата компания за цигари в Норвегия. Тази компания бе продадена за 500 млн. долара през 2005 г. и парите бяха инвестирани в хедж фондове и недвижими имоти. 

Александра обича да язди коне и да се състезава. Тя има най-малко четири коня и се грижи за тях много добре. Александра приема конете си толкова сериозно, че е член на националния тим на Норвегия по конна езда. 

Александра също обича живота на открито, което може да се очаква някой, който харесва конете и ездата. Тя се посвещава на туризъм, къмпинг и риболов. Но не позволявайте на тези хобита от средната класа да ви заблудят, тя също така обича луксозните пътувания, като често споделя снимки от тях в профила си в Instagram.

Катарина, от друга страна, предпочита да прекарва времето и и да харчи парите си в крак с последните модни тенденции и носи изключително скъпи дизайнерски чанти, като Louis Vuitton за 1900 долара. 
Катарина също така е маниак на тема обувки, и си купува лимитирани продукти на Christian Louboutin, които се продават за 640 долара. Любител на животните като по-малката си сестра, гордостта и радостта на Катарина е нейният булдог Тайчо.


Густав Магнар ВитзьоНетно богатство: 3 млрд. долара

Густав Магнар Витзьо, както и сестрите Андресен, е от Норвегия. Той е третият най-млад милиардер в света на 26 г. Официално получава богатството си през 2013 г., когато баща му му подари почти половината от акциите в успешната си сьомга компания SalMar ASA, която е един от най-големите производители на сьомга в света. Подаръкът го направи притежател на най-голямото богатство в Норвегия, но по някаква причина той търси други начини за лично изразяване извън бизнеса със сьомгата. 


Например, той е натрупал достоен брой последователи в Instagram, където на този етап има повече от 105 000 последователи и истински професионален договор за модел с Next Models Worldwide в родната му Норвегия. Това е в допълнение към много други бизнес начинания, като например инвестициите му в стартиращи фирми като алтернативата на Snapchat Gobi и Key Butler, продавани на ползвателите на Airbnb.

Густав също е истински фен на модата, и по-специално обувките. Той е чест гост на първия ред на норвежките модни ревюта. И също е любител на пътуванията и споделя снимки от ваканциите си в Instagram.


Джон КолисънНетно богатство: 2.1 млрд. долара

Съоснователят на Stripe Джон Колисън е четвъртият най-млад милиардер в света на 28-годишна възраст. Той е само два месеца по-млад от основателя на Snapchat Еван Шпигел. Джон основава Stripe с брат си Патрик през 2008 г. Роден в Ирланди, той е студент в Харвард, когато правят Stripe, така че напуска университета, за да се съсредоточи върху бизнеса. 

Сега, освен превръщането на Stripe в едно от най-популярните мобилни приложения за разплащания в света, той се е посветил и на своите хобита, които включват и прелитане нан Атлантическия океан. Той също работи и участва в 5K маратони. 

Разбира се, обича да пътува, но и споделя богатството си, например да води екипа със себе си на различни пътувания.

Еван ШпигелНетно богатство: 2,5 млрд. долара

Съоснователят на Snapchat Евън Шпигел, на 29 г., е най-старият от петимата най-млади милиардери в света. През 2017 г. той е получил бонус от 800 милиона долара за листването на Snap, Inc., което оцени компанията на 33 милиарда долара. Оттогава акциите на Snap не се представят добре, но личният му живот процъфтява. Той е женен за модела Миранда Кър и двойката наскоро посрещна първото си дете - син на име Харт, през 2018. 

Подобно на другите млади милиардери в този списък, Шпигел е фен на модата - особено като се има предвид, че той е технологичен топ мениджър. През октомври 2015 г. той беше на корицата на Vogue Italy. 

И той, подобно на много технологични топ мениджъри е фен на неформалното облекло - дънки, тениска и кецове. Но неговите тениски са James Perse за 60 долара, а маратонките му са Common Projects за 410 долара. 

Шпигел също така е лицензиран пилот на хеликоптер.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: млади | милиардери | Катарина Андресен | Джон Колисън | Александра Андресен | Еван Шпигел | Густав Магнар Витзьо

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини