Как се приготвят кюфтета в различни държави по света

За тяхна родина се смята Арабският полуостров

Снимка: Pixabay

Ако смятате, че кюфтетата са най-вкусни пържени, грешите. Кюфтета се консумират по целия свят във всякакви вариации като най-важното при тях са подправките, които се слагат в каймата. Спорно е от къде произлизат, но за тяхна родина се смята Арабският полуостров. Вижте как се приготвят в някои държави по света:

Африка и Турция

В Африка и Турция обичат да приготвят кюфтетата с кускус, подправени с канела и кафява захар. Тази рецепта наистина ще разшири вашите хоризонти за кюфтето.

Франция

Французите харесват кюфтета със сос от червено вино.

Германия

В Германия консумират кюфтетата с гъбен сос. Наричат ги „шатц“, което означава съкровище.

Корея

Корейската дума за кюфте означава "нещо кръгло". Кюфтето се покрива с глазура от соев сос, захар, винен оцет.

Ливан

В Ливан кюфтетата се приготвят по традиционен начин и задължително се хапват с пръсти като се потапят в кисело мляко.

Испания

Испанците харесват кюфтета почти без месо. Предимно се правят с малко кайма и много овесена каша, която дори няма да усетите.

Швеция

Мъжки шотландски кюфтета- Те имат свой специален празник. Легендата гласи, че група шотландци, които се посетили Швеция, приготвяли специални кюфтета, с които се хранели и били неописуемо силни и здрави.

Виетнам

Може би сте чували за виетнамски телешки кюфтета в доматен сос. Тази рецепта е позната и в България, но във Виетнам е допълнена с парченца воден кестен.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.

Източник: foodpanda

Етикети: храни | foodpanda | рецепти | кюфтета

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини