Как ще изглежда iPhone в тъмен режим

Той ще е достъпен наесен с новата софтуерна версия iOS 13

Снимка: Apple
Apple направи много съобщения по време на събитието си WWDC снощи, но това, което като че ли най-много развълнува потребителите, е за въвеждането на тъмен режим (dark mode) в новата версия на операционната система iOS 13 за iPhone.

Разбира се, използването на тъмен режим е въпрос на лично предпочитание. Някои хора харесват пронизващата яркост.

Но освен по-добър за очите, тъмният режим може дори да даде допълнителен живот на батерията за iPhone-ите с OLED екрани, като iPhone X, iPhone XS и iPhone XS Max. Това се дължи на факта, че пикселите в OLED екраните, показващи черния цвят, всъщност са изключени, поради което цветният черен цвят изглежда толкова добър и истински на OLED дисплеите.

LCD дисплеите, както бихте намерили на iPhone 8 и по-старите модели на iPhone, не изключват съответните пиксели, когато показват обратно цвета, поради което цветният черен цвят може да има сивкав вид на LCD екраните.

Dark Mode в iOS 13 ще направи нещата, които виждате на вашия iPhone, които преди това изглеждат така .....вече да изглеждат така.Ето как изглежда заключеният екран на iOS 13 без тъмен режим..... и на тъмен режим.Apple добави тъмен режим към множество свои собствени приложения, включително Съобщения ...менюто „Предпочитани“ ...и менюто със снимки.Това обаче са само приложения на Apple.

За да виждате останалите приложения в Тъмен режим, ще трябва техните разработчици да добавят такава опция.

Новата версия на операционната система се очаква наесен, което обичайно значи септември, когато компанията от Купертино представя новите си модели iPhone.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: apple | iPhone | софтуер | актуализация | Dark mode | тъмен режим | iOS 13

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини