Кънев: Вървим към узаконяване на политическия рекет и корупция

Според зам.-председателя на ДСБ българската политика започва да се предлага като стока на пазара

08:24 20.06.2019
Стъпка към официализиране на политическия рекет и корупция. Така зам.-председателят на „Демократи за силна България“ и вече евродепутат Радан Кънев в сутрешния блок на bTV определи предстоящото понижаване на партийната субсидия за получен глас от 11 лв. на 1 лв.

По думите му на субсидията на 1 лв. без промяна на правилата за политическа реклама и като цяло как да се харчат тези пари може да изглежда просто като скандален популизъм, но всъщност става дума за нещо много по-сериозно.

„Аз съм искрено загрижен за бъдещето на демократичния процес в България. Това е връщане назад, защото тук не става дума за нещо ново и оригинално, а за връщане към най-мрачните времена на взаимоотношения между политика и бизнес. Става дума за директно узаконяване на феномена на политическия рекет върху бизнеса – нещо, за което всеки ден получаваме сигнали от бизнеса, че е много голям проблем“, заяви Кънев. По думите му се официализира и обратното влияние – на едрия бизнес върху властовите структури.

Според зам.-председателя на ДСБ в момента сме свидетели на „една откровена, неприкрита, официална коалиция между ДПС и ГЕРБ“. „Тук идва един много важен въпрос – къде ГЕРБ и ДПС са официално в коалиция? Почти навсякъде в местната власт в България. Какви избори идват? Местни избори“, коментира Кънев.

Той отбеляза, че е абсурдно да си мислим, че дадени партии в българския парламент, ако са финансирани от даден български олигарх, ще гласуват някакви закони в ущърб на интересите на въпросния олигарх. Така на практика българската политика започва да се търгува като разменна стока на пазара.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: ДПС | ДСБ | ГЕРБ | Радан Кънев | олигарси | партийни субсидии | субсидии за партиите | Демократи за силна България

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини