„КМС“ ще разчита на екипа и традициите си

Компанията запазва присъствието си в сферата на енергетиката

„КМС“ ще разчита на екипа и традициите си

Снимка: Economic.bg/Красимир Свраков

7152 ~ 5 мин. четене
Вероника Тонева Вероника Тонева

Инж. Теодор Осиковски е магистър с професионална квалификация „Машинен инженер” от ТУ-София и докторант на университета. Специализирал е „Международни икономически отношения и митническа политика” в Института за следдипломна квалификация на УНСС.

Професионалната му кариера в областта на енергетиката започва от „Централна Енергоремонтна База” АД София, където последователно е член на Съвета на директорите, председател на съвета и прокурист. От 2000 г. е член на Съвета на директорите на „Енергоремонт Холдинг” АД, от 2004 г. е изпълнителен директор, а от 2007 г. – главен изпълнителен директор и член на Управителния съвет.

През 2017 г. контролният пакет акции на „Енергоремонт Холдинг” АД е продаден на холандската компания „Дитсманн”, което води до преименуване на новата структура в „Дитсманн Енергоремонт Холдинг“ АД. До 2018 г. дружеството продължава да бъде управлявано от инж. Теодор Осиковски.

Чрез своята инвестиционната структура „Евро Техноконсулт” през 2019 г. прибавя към своето портфолио новото енергийно дружество „КМС” ЕООД.


Следете новините на Economic.bg през социалните канали на медията: Facebook / LinkedIn / Viber / Instagram / Twitter / Google Новини