Колата, по-бърза от изтребител, дебютира в Ню Йорк

Тя ще е на пазара през 2020 г. и е изцяло електрическа

Pininfarina Battista
Pininfarina Battista
Снимка: Pininfarina
Докато други автомобилни производители завладяха център Javits за Нюйоркския международен автомобилен салон, Automobili Pininfarina избра друго място, за да представи един от най-вълнуващите дебюти.

Новият изцяло електрически хиперавтомобил Battista има огромните 1900 конски сили и достига 60 мили в час за по-малко от две секунди. Това го прави най-бързият легален автомобил, правен някога от автомобилен производител, дори изпреварвайки състезателна кола от Формула 1 с 60 мили в час.По-рано Pininfarina заяви, че Battista ще достига 180 мили в час за по-малко време, отколкото изтребител F-16, разказва CNN.

Цялата тази тяга идва от електрически двигатели, които се захранват от 120 kWh акумулаторна батерия и осигуряват около 300 мили диапазон с едно зареждане.

Battista се очаква да е на пазара до 2020 година.Ще бъдат произведени само 150 хиперколи Battista, като едва 50 от тях са предназначени за северноамериканския пазар. И при цена от $2,5 млн., Battista със сигурност ще бъде рядкост на пътя. 

Според компанията, повече от половината от колите, предназначени за Северна Америка, вече са запазени.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: автомобил | изтребител | хиперкола | Pininfarina Battista

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини