Корбин е последната надежда и най-голяма опасност за Мей

Надеждите са лидерът на британската опозиция да прецени, че е в негов интерес сагата около Brexit да бъде решена скоро

Снимка: БТА
Тереза Мей се бори да си запази премиерския пост, за да завърши основната задача на своя мандат – изваждането на Великобритания от Европейския съюз. В основата на нейните надежди за успех обаче сега е нейният най-голям съперник – Джереми Корбин, пише Bloomberg. Преговорите с него обаче могат да струват поста на Мей.

Високопоставени членове на екипа на британския премиер смята, че единственият реалистичен шанс споразумението за Brexit, договорено между Брюксел и Лондон, да бъде прието от депутатите е председателят на опозиционната Лейбъристка партия да реши – за предпочитане още тази седмица – че уреждането на въпроса е в негов интерес. За разлика от Мей обаче Корбин не изглежда да бърза да реши казуса около Brexit, коментират добре запознати източници.

Преговорите между Консервативната и Лейбъристката партия е планирано да бъдат възобновени другия вторник, след като депутатите се върнат в Лондон от своята великденска ваканция. Ако споразумението не може да бъде ратифицирано преди насрочените за 23 май европейски избори, съюзниците на Мей се опасяват, че тя ще загуби своя шанс и ще бъде принудена да подаде оставка, обясняват източници, пожелали анонимност.

Британският премиер се сблъсква с подновени искания от страна на някои от местните активисти на Консервативната партия да се оттегли, докато за същото настояват и редица от колегите ѝ в парламента. Недоволството на про-Brexit настроеното консервативно ядро е заради провала на Мей да финализира излизането на Великобритания от ЕС и заради решението ѝ да започне преговори с Корбин – техният политически враг.

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Великобритания | ЕС | Европейски съюз | Тереза Мей | Джереми Корбин | споразумение за брекзит | отлагане на Brexit

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ