Кредитната карта на Apple отхвърля криптовалутите и модификациите

Хакне ли си смартфона, потребителят ще губи достъп и управление на финансовия си профил

Снимка: Apple
16:47 03.08.2019
Днес бяха разкрити повече подробности за предстоящата кредитна карта на Apple и за продукта се разбира, че ще дойде с едно изненадващо ограничение и едно не толкова изненадващо, пише The Verge.

Банката Goldman Sachs днес е публикувала потребителското споразумение за кредитната карта на Apple. От него се разбира, че картата няма да работи добре с iPhone-и, чиято операционна система iOS е модифицирана от потребителя (подобно на root-ването при Android). Разплащателното средство ще е със забрана да се ползват алтернативни разплащателни средства – криптовалути, чипове от казина, лотарийни билети и т.н.

Забраната за употреба на криптовалути не е толкова необичайна. Рядко има кредити, които да могат да се използват чрез алтернативна валута. Освен това редица американски щати са забранили със закон кредитирането чрез казино чипове и лотарийни билети.

Що се отнася до работата на Apple Card с модифицирани iPhone-и, Apple изисква потребителят, за да може да ползва картата, да се впише през смартфона си, чрез който да бъде одобрен през приложението Wallet („Портфейл“) на iOS. Според потребителското споразумение устройството на клиента ще трябва да е „подходящо“ да бъде избрано за работа. Смартфонът ще трябва да остане „подходящ“, т.е. модификации (jailbreaking) дори и след одобряването му за Apple Card. Според потребителското споразумението, ако устройството се хакне, потребителят ще загуби право да влиза и управлява финансовия си профил.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: iPhone | кредитна карта | криптовалути | Apple Card | модификации

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини