КРИБ раздаде наградите за качество, растеж и иновации за 2019 г. (снимки)

Проф. д.т.н. инж. Цоло Вутов получи специалната награда на председателя на КРИБ за цялостен принос за развитието на икономиката

Снимка: КРИБ
10:38 05.06.2019
На бляскава церемония по време на юбилейния Пети годишен бал на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) бяха връчени най-авторитетните за бизнеса награди „КРИБ – Качество, Растеж, Иновации от България”.


Гости на тържествената церемония бяха министър-председателят Бойко Борисов, патрон на бала за пета поредна година, кметът на София Йорданка Фандъкова, председателите на бюджетната комисия Менда Стоянова, на енергийната Валентин Николов, на правната Анна Александрова, на социалната Хасан Адемов и на вътрешната сигурност Пламен Нунев.

Гости на церемонията бяха също вицепремиерите Екатерина Захариева и Марияна Николова, финансовият министър Владислав Горанов, икономическият министър Емил Караниколов, на правосъдието Данаил Кирилов, на енергетиката Теменужка Петкова, на транспорта Росен Желязков, на труда и социалната политика Бисер Петков, на здравеопазването Кирил Ананиев, на вътрешните работи Младен Маринов, на околната среда Нено Димов, на туризма Николина Ангелкова и на културата Боил Банов.

Голямата награда в категория „Качество“ получи „МТГ Делфин“ АД. Министър-председателят Бойко Борисов връчи наградата на Светлин Стоянов, изпълнителен директор на компанията.
С втора награда в категория „Качество“ бе отличена „Монбат“ АД, като наградата получи Атанас Бобоков, главен изпълнителен директор на компанията.


В категория „Растеж“ бяха връчени две големи награди поради равния брой точки, събрани при гласуването. Голяма награда в категория „Растеж“ получи „Агрион инвест“ АД. Вицепремиерът Марияна Николова връчи наградата на Анатоли Георгиев, изпълнителен директор на дружеството.


Голяма награда в категория „Растеж“ получи „Биовет“ АД. Емил Караниколов, министър на икономиката, връчи наградата на Ангел Желязков, изпълнителен директор на „Биовет“ АД.


Голямата награда в категория „Иновации“ получи Vivacom. Вицепремиерът Екатерина Захариева връчи наградата на Атанас Добрев, главен изпълнителен директор на компанията.


Втора награда в категория „Иновации“ получи „СИН Карс Интернешънъл“ ЕООД, като наградата бе връчена на инж. Росен Даскалов, собственик и управител на компанията.


Специалната награда на председателя на КРИБ за цялостен принос за развитието на икономиката в България получи проф. д.т.н. инж. Цоло Вутов. Специалната награда включва дълготрайни инвестиции и растеж, запазване и разкриване на нови работни места, иновации и принос в научната и обществена дейност. Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев връчи наградата на проф. д.т.н. инж. Цоло Вутов.

„Зад мен стоят колективи, хора, с които сме работили рамо до рамо и без тях нямаше да получа това отличие, за което много, много им благодаря. Ако се обърнем назад, мога да кажа, че фирмите, които ръководя, минаха през много препяствия, но с тези хора сме работили заедно, екипно и сме преодолявали трудностите. Ако погледнем напред, вероятно ще има и други препяствия, които заедно с тези хора ще успяваме да преодоляваме за една кауза, за една бъдеща България!“, каза при получаването на отличието проф. Вутов.

За доброто настроение принос имаха квартет Destiny, Ку-ку бенд и певицата Нели Петкова. Изненада за гостите беше участието на Краси Радков, който изтегли печелившите номера от томболата. Водещи на Петия годишен бал на КРИБ бяха Стефан А. Щерев и Станислава Ганчева.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: бал на КРИБ | награди на КРИБ

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини