КЗК одобри сделката между Ozone.bg и Pulsar

Регулаторът е оценил пазарните дялове на двете компании като несъществени

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е одобрила искането на компанията „Озон ентъртейнмънт”, която стои зад онлайн магазина за хардуер, игри и друг вид софтуер Ozone.bg, да придобие веригата магазини за физически продажби на електроника и софтуер Pulsar.

Тъй като няма официални статистически данни за обема на онлайн търговията на дребно с нехранителни стоки, както и поради факта, че повечето конкуренти на „Озон Ентъртейнмънт“ ООД и „Пулсар” ЕООД оперират офлайн и онлайн магазини, КЗК е оценила какво е пазарното участие на според данните от Националния статистически институт (НСИ) за онлайн и офлайн продажбите на дребно. Въпросните данни са показали, че пазарният дял на Ozone.bg и Pulsar е несъществен и затова няма да се стигне до нарушаване на конкуренцията на българския пазар.

„Най-високият комбиниран пазарен дял от [0-5]% е в сегмента на Електронни продукти, а в останалите сегменти не надвишава [0-5]%. Следователно нотифицираната сделка няма да има за резултат съществено увеличаване на пазарните дялове на обединената група и не би имала потенциал да доведе до установяване или засилване на господстващо положение, в резултат на което да се създаде възможност за възпрепятстване или нарушаване на конкуренцията”, гласи оценката на регулатора.

Ozone.bg е онлайн магазин за игри и забавления с 6-годишна история. До началото на 2013 г. сайтът се фокусираше основно върху игри и гейминг аксесоари. От началото на май 2013 г. магазинът разшири портфолиото си с още нови категории, така че да предложи на потребителите широка гама от продукти за развлечения и свободно време, като мултимедийни аудио-продукти, забавни джаджи, модели за сглобяване, тениски и суичъри с щампи, лаптопи и таблети.

„Пулсар” е на пазара за развлекателен софтуер в България вече повече от 15 години. През това време компанията успях да привлечем вниманието на повечето от най-големите издатели на компютърни и видео игри в световен мащаб. В момента дружеството е представител на Vivendi Universal Games , Electronic Arts, Activision, Lucas Arts, NCsoft, Novalogic, Konami, Codemasters, Dreamcatcher, The Adventure Company, Atari, CDV, Disney Interactive, Haemimont Games, Techland и др.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: софтуер | сливане | игри | придобиване | техника | онлайн магазин | Пулсар | Pulsar | Ozone | Озон

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини