Land Rover тръгва на специална мисия в Африка

Изследователи от Оксфорд ще изминат 6 300 км с мобилна лаборатория, вградена в Discovery

15:15 07.04.2019
Изследователи от Oxford University се съюзяват с Land Rover и учени  от Африка,  за да осъществят уникално по рода си проучване в борбата с маларията. Експедицията ще бъде ръководена от д-р Джордж Бъсби. Той и неговият екип ще прекосят повече от 6 300 км през Танзания, Замбия, Намибия и Кения с помощта на Discovery и специална лаборатория, вградена вътре в автомобила.  

“С помощта на Land Rover Discovery ще имаме възможност не само да достигнем локации, до които не сме можели да се придвижим досега, но и да транспортираме така ценната за нас екипировка. Ще се опитаме да разберем как технологиите ще помогнат на местните, да се избавят от паразитите на маларията и как да избегнат комарите, които я пренасят“, споделя Д-р Джордж Бъсби.

Специалното Discovery е оборудвано с мобилна генетична лаборатория, с чиято помощ ще се набави полезна информация относно паразита на маларията и поколенията комари, които го пренасят, включително устойчивост към лекарства и инсектициди. Учените ще се възползват максимално от големината на багажника на автомобила (1200 литра). В него вече са интегрирани фризер за безопасно съхранение на проби от проучването, система за настройка на пространството в товарното отделение и иновативна батерия за експедиции.

Не е изненада, че д-р Джорд Бъсби и неговият екип са се доверили на Discovery. Още от самото си създаване през 1948 г. до наши дни брандът Land Rover е най-доверения партьор на Червения кръст и редица хуманитарни организации по света, борещи се за човешкия живот. Изборът не е случаен, защото през годините моделите Defender, Discovery, Discovery Sport, Evoque, Velar, Range Rover Sport и Range Rover са се доказали като най-надеждните SUV автомобили на планетата. Всеки един от тях с лекота може да отведе специалисти от различни области дори и до най-достъпните точки на света.

От Land Rover с гордост изтъкват обществения си принос и подкрепа към д-р Джорд Бъсби. Маларията е глобален проблем, който има въздействие на милиони хора по света. „Ние сме вдъхновени да дадем възможност на талантливи учени да използват технологиите ни, за да направят така чаканите промени към по-добро“, споделят в официално обръщение инженерите на Land Rover.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: автомобил | мисия | експедиция | SUV | Land Rover | малария

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини