Люксембург улеснява споделянето на автомобили

Целта е да се облекчи трафика

Снимка: Pixabay
Люксембург предприема нов подход за намаляване на броя на автомобилите по пътя, а именно чрез споделяне на автомобили. 

Министърът на мобилността и благоустройството Франсоа Бауш представи проект за реконструкция на аварийната спирка на магистрала А6, което ще позволи на споделените автомобили да се движат в лентата за аварийно спиране, съобщава Европейският портал за градове и граждани TheMayor.eu. 

По думите на министъра в пиковите часове към центъра на Люксембург има най-малко 250 000 незаети места в автомобилите. Целта е да се позволи на повече хора да се движат с по-малко превозни средства. 

Директорът на Държавната служба по пътищата Роланд Фокс обясни, че за да се осигури споделено пътуване в аварийната лента, е необходимо ограничаване на скоростта до 90 км/ч и обезвреждане на лентата за аварийно спиране в час пик.

Проектът за споделяне на автомобили в Люксембург ще обхваща 6,5 км между границата при Стерпенич и Мамер/Капелен. Общата стойност на проекта може да достигне 60 млн. евро. Планирано е изпълнението му да започне през 2021 г. 

В момента се проверяват системите за наблюдение, свързани със споделяне на автомобилите. Предвижда се изграждането на 9 защитени зони на всеки 500/1000 метра. В края на май и началото на юни ще бъдат извършени тестове за регулирането на скоростта на А6. Максималната скорост, разрешена в пиковите часове, ще бъде 90 км/ч.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.

Източник: TheMayor.EU

Етикети: Люксембург | задръствания | споделяне на автомобили

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини