Мадуро няма да допусне хуманитарна помощ във Венецуела

Президентът се притеснява от военна интервенция на САЩ в страната

Снимка: БТА
Президентът на Венецуела Николас Мадуро заяви, че няма да допусне американската хуманитарна помощ за Венецуела, тъй като според него САЩ се опитват по този начин да оправдаят бъдеща военна намеса.

„САЩ искат да предизвикат война, за да превземат Венецуела“, каза той в интервю пред BBC. Мадуро подчерта, че страната му има капацитет да задоволи всички нужди на хората и че не моли никого за помощ. Той посочи американските санкции като причината за икономическите проблеми на Венецуела и че с тях САЩ са имали намерение да създадат хуманитарна криза, за да оправдаят военна намеса.

Венецуелският лидер остро разкритикува американската администрация, обвинявайки я в преследването на крайно десни възгледи. „Това е политическа война на империята на Съединените щати, на интересите на крайната десница, която днес управлява, на Ку Клукс Клан, който управлява Белия дом, да поеме Венецуела“, добави той.

Хуманитарната помощ за страната се събира в колумбийския град Кукута през последната седмица. Венецуелската армия обаче блокира и пое защитата на моста, през който товарът може да бъде доставен до Венецуела. Агенция ТАСС съобщи от Каракас, че призивът за допускане на хуманитарни товари в страната ще се превърне в основния лозунг на митинга на 12 февруари, посветен на Деня на младежта във Венецуела.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Венецуела | Николас Мадуро

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини