Мъск: Не след дълго ще имаме кола с пробег от над 640 км

Той обеща и разгръщане на автономните функции догодина

Снимка: БТА
08:36 12.06.2019
Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск говори по време на годишната среща на акционерите на компанията в Маунтин Вю, Калифорния във вторник, казвайки на инвеститорите: „Не след дълго ще имаме кола с пробег от 400 мили (бел.р. над 640 км)“, пише CNBC. 

Мъск каза още, че през следващата година водачите на Tesla ще могат да използват самоуправляващи се функции в своите автомобили, без намеса. Той напомни, че всяка кола, изработена след 2016 г. е способна на пълна автономия. „Все още имаме нужда от регулаторно одобрение, но възможностите са налице“, подчерта основателят на компанията. 

По думите му автономността на превозните средства ще увеличи стойността им. Мъск добави, че всеки, който купува нещо различно от електрически автомоби, който ще може да се подобри до автономен, е „финансово  луд“. 

На въпрос за финансовите перспективи пред Tesla за 2019 г., Мъск казва: „Доходността винаги е предизвикателство, ако сте бързоразвиваща се компания“. Той посочи, че целта на Tesla през тази година е да увеличи производството си с 60-80% през тази година. По думите му само с такъв ръст компанията може да постигне положителен паричен поток. 

Мъск увери още, че няма проблем с търсенето, а продажбите, според него, ще надхвърлят производството. „И производството се представя доста добре“, подчерта още той, а думите по време на вчерашната среща успяха да успокоят инвеститорите. 

Цената на акциите на Tesla скочи с над 5% в следобедната търговия.  
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: електромобил | автономни автомобили | Tesla | Илон Мъск | тесла | електрически коли | пробег

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини