Microsoft вече наистина не иска да използвате Internet Explorer

Edge ще стане достъпен и с Windows 7 и 8

Близо четири години минаха откакто Microsoft реши да смени своя браузър Internet Explorer с новия Edge в Windows 10. Компанията вече спря да го поддържа с нови уеб стандарти, а сега експертът по киберсигурност в Windows дивизията на гиганта, Крис Джаксън разяснява и какви са „опасностите от използването на Internet Explorer като браузът по подразбиране“, пише The Verge. 

Повечето потребители използват Chrome, Firefox или Edge, но редица фирми все още разчитат на Internet Explorer за някои по-стари уеб приложения, които все още не са модернизирани. Въпреки че Microsoft опитва различни начини да накара бизнеса да подобри по-старите си уеб приложения, IT администраторите често предпочитат да се поддадат на по-лесния път и да продължат да използват Internet Explorer. 

В Windows 10 например Internet Explorer 11 може да се възползва от Enterprise Mode, така че администраторите да могат да добавят сайтовете, за да използват старите версии на уеб стандартите. 

„Internet Explorer е решение за съвместимост“, предупреждава Джаксън, което по думите трябва да трябва да се разграничи от браузър, който фирмите трябва да използват ежедневно. Експертът обръща внимание, че Microsoft вече не прави поддръжки за него, а разработчиците тестват проектите си на съвременните браузъри. 

Проблемът в момента е, че по-новият продукт на Microsoft – Edge, също не е достатъчно добро решение, предвид това например, че браузърът не е наличен за в Windows 7 или Windows 8. Това допълнително , което допълнително усложнява нещата за IT администраторите.

Гигантът обаче вече изгражда и версия на своя Edge, която ще бъде достъпна за тестване през следващите седмици, и която ще може да бъде инсталирана и на Windows 7 или Windows 8. Това би трябвало да помогне на бизнеса да се откаже от Internet Explorer. Цялостният процес все пак ще отнеме години. 


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Microsoft | интернет | браузър | Windows 8 | Windows 7 | Internet Explorer | Edge

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини