Microsoft забрани на служителите си да ползват Slack, Google Docs и не само

В името на корпоративната сигурност

Снимка: Pixabay
Корпоративната сигурност и опазването на фирмената тайна може да се окажат особено трудни, когато междувременно конкурентите поискат от вас да им предоставите разговорите и проектите си директно в ръцете. За да се увери, че няма да стане обект на чужди погледи, Microsoft изготви списък с онлайн услуги, които нейните служители вече нямат право да използват, предава GeekWire. Сред тях са повечето професионални платформи като Slack, Google Docs и Amazon Web Services. 

Някои от услугите в списъка добиха огромна популярност заради лесната комуникация, която предоставят на потребителите, или начина за съхранение и споделяне на данни. Microsoft обаче иска да се увери, че за тези цели всички използват нейните програми. 

Любопитното е, че дори и някои от инструментите на гиганта явно се оказват не достатъчно сигурни. Притежаваната от Microsoft GitHub също е изключена от позволените услуги. 

Идеята зад този ход е, че въпросните услуги може да позволят на конкуренти като Google и Amazon да разглеждат директно някои от нещата, върху които Microsoft работи. Другата гледна точка пък е свързана с тънката подробност, че собствените служители на компанията е за предпочитане да използват нейните собствени продукти, иначе изглежда странно, пише Mashable. То е като хипотетично някой от Apple да работи на компютър с Windows.  Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Microsoft | сигурност | Slack | корпоративна тайна | Google Docs | фирмена тайна

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини