22,6 млн. лв. финансови корекции са наложени на проекти по ОПРР

До момента са установени 863 нередности

Снимка: Economic.bg
17:01 10.06.2019

863 финансови корекции са наложени по проекти, финансирани със средства от Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г., като текущо приспаднатите суми по програмата възлизат на 22,6 млн. лв., съобщават от МРРБ. 

Най-често срещаните нарушения при подготовка и провеждане на процедури за избор на изпълнители по обществени поръчки по проекти са залагане на неправомерни критерии за подбор, методика или показатели за възлагане. Пропуските се допускат основно при административната подготовка на тръжната документация. 

Инициирани са 559 съдебни административни производства по наложени корекции от страна на бенефициентите, от които са завършили 131, а 7 дела са в полза на жалбоподателя. 

Финансови корекции за същите нарушения са наложени и на Столична община като към днешна дата приспаднатата сума е в размер на около 1,6 млн. лв.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: проекти | региони в растеж | ОПРР | МРРБ | финансови корекции

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини